събота, 18 януари 2014 г.

IT бизнес 2014

Рекордни две първи места – за клиентска политика и развитие на бизнеса - и едно второ място, за най-добър стартиращ бизнес, взе българската ИТ компания ScaleFocus в конкурса на Forbes България за най-добър бизнес. За първи път в историята на конкурса компания печели три награди в три категории.

ScaleFocus планира в близките 3 години да открие представителства в Западна Европа и Северна Америка и да увеличи екипа си до 150 човека.

Само за година и половина дружеството отбелязва ръст на печалбата от близо 150%, ръст на приходите над 170%, и ръст на служителите си с 80%. Така ScaleFocus създава 70 работни места в България, печели клиенти в 12 държави в Европа и Северна Америка и става партньор на авторитетни глобални компании - IBM, Microsoft, TIBCO, VMware, Citrix и Veeam.

ScaleFocus е специализирана в интеграция на електронни услуги и управление на бизнес процеси (SOI/BPM), системи за обработка на големи обеми от данни, бизнес анализ и отчетност, мобилни решения за различни индустрии - телекоми, финансови институции, застрахователи, логистични компании и електронна търговия, контрол на качеството, одити за сигурност и автоматизирано тестване на софтуер и др.

Тъй като става въпрос за стартиращ бизнес, откъде идва първоначалното финансиране?

ScaleFocus е акционерно дружество като петте акционера учредители внасят първоначалния капитал в размер на 300 000 лв., инвестирайки лични средства. Компанията е създадена през март 2012 година от мениджъри и инвеститори с над 10-годишен опит в ИТ бизнеса в България и чужбина.


Наистина ли е възможно българските ИТ компании да работят глобално, както го правят тези в балтийските страни например?

Това вече е факт. Има редица успешни примери. Включително ScaleFocus отвори офис отвъд граница в края на 2013 година. Избран бе Лондон, поради разпознаваемостта на британската столица като международен финансов център.


Какви са перспективите пред пазара в България. Има ли предимства в това да стартираш българска ИТ компания и ако да, какви?

ScaleFocus вижда огромен потенциал за разрастване на сектора на ИТ услуги, както в страната така и в световен мащаб. Гладът за работещи технологии, които помагат за развитието на бизнеса, икономиките и социалната сфера ще се изостря. България като място за стартиране на бизнес има редица безспорни предимства – традиции в информатиката, отлично географско разположение, нисък корпоративен данък, обвързаност с еврото и т.н.

пише дарикфинанс

търсят специалисти Software Developer ,Senior Java Developer,Software Architect ,Junior Java Developer

Няма коментари:

Публикуване на коментар