вторник, 21 януари 2014 г.

воден знак 2014

Как да защитим видео клиповете си чрез воден знак


1. Windows Movie Maker
Windows Movie Maker е безплатна програма, която е част от софтуерния пакета на Microsoft, Windows Essentials. Тя не е толкова добра като Sony Vegas и Adobe Premiere, но като цяло с нея може да свършите много работа. С нея бързо и лено може да добавите воден знак на вашето видео, независимо дали той представлява изображение или текст. За изображения обаче, програмата може да се справи само с PNG и GIF формати.

2. VirtualDub
Подобно на Windows Movie Maker, VirtualDub е безплатен инструмент за редактиране на видео файлове. Повечето потребители използват VirtualDub за съвсем обикновени редакции, но програмата има някои допълнителни функции, които надхвърлят обичайните задачи. Поставянето на воден знак е една от тях. Поставянето на воден знак чрез VirtualDub се извършва посредством специален филтър, който ще трябва да си свалите и конфигурирате.

3. YouTube
Ако използвате YouTube и целта ви е да поставите воден знак на всичките си видеоклипове, то тогава може да се възползвате от функцията InVideo Programming. Благодарение на нея само с няколко кликвания можете да добавите персонализирано изображение на вашите клипове. Тази услуга има две предимства. Първото е, че ако някога искате да промените изображението на водния знак ще трябва само да актуализирате настройките за видеоклиповете си и всички ваши видеоклипове ще имат нов воден знак. Второто предимство е, че вашите клипове могат също толкова лесно да останат без воден знак, ако решите че имате нужда от това.

За да използвате InVideo Programming трябва да влезете първо във своя профил и след това да направете следното:

- Изберете падащото меню от десния горен край с опциите за вашия профил. Това е така наршчената Video Manager страница на регистрираните потребители в YouTube.
- Под Channel Settings в страничната лента, кликнете върху InVideo Programming. Тук имате възможност да избирте къде да се показва водния ви знак, както и за колко време. По подразбиране, стойностите са „Bottom Right” („Долу Вдясно“) и “Entire Video” („Да се показва през цялото време“).
- По подразбиране, водният ви знак е вашият аватар на профила, но можете да го смените с друго изображение, което да качите от своя компютър. За целта изберете линка  „custom” („по подразбиране“) от опцията„Your channel avatar custom” („Вашият аватар по подразбиране за личния ви YouTube канал“).
- След като качите желания файл можете отново да изберете, времето когато искате изображението да започне да се показва и за колко време да се показва.


Няма коментари:

Публикуване на коментар