неделя, 5 януари 2014 г.

Великобритания

Фирма на българин предлага експертна помощ за доене на системата за социални помощи

Репортерка, представяща се за новопристигнала българка, е била заснета да получава експертен съвет в агенция в Северен Лондон.
25-годишната българка обяснила, че е в страната от два месеца и работи като чистачка, получаваща заплащане в брой, без да плаща данъци, но сега иска да знае какви социални помощи може да ползва.
Двете служителки говорили с нея 40 минути и повечето съвети, които ѝ дали, били в рамките на закона, но също така й казали, че можели да издадат фалшиви документи, че е чистела техните домове, така че тя да може да кандидатства за социални помощи.
Таксата за едночасова консултация на фирмата е 20 паунда


Аврамова разказала, че откакто е в Англия работила като чистачка, но получавала заплатата си на ръка, без да плаща данъци и осигуровки. Галя и Нина обяснили, че за да взема помощи, трябва да има осигурителен номер. Но трябвало да представи договори с клиенти, за да докаже, че работила като самонаето лице.
След като репортерката под прикритие казала, че не разполага с такива, отзивчивите служителки предложили да попълнят документи, че чистила техните домове. Ако това бе станало, щеше да си е чиста измама, констатира "Мейл он Сънди".


Фирмата му се рекламира в местния български в. "BG Ben" и взема по 20 паунда за час консултации за получаване на британски социални помощи. Отделно се плаща 50 паунда "за регистрация". Мизата за изготвяне на данъчна декларация или за регистрация на самонает работник е 60 паунда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар