петък, 31 януари 2014 г.

университет рейтинг 2014

Софийският университет "Св. Климент Охридски" бе отличен с най-висок рейтинг в 18 от общо 52 направления.

Следващите най-успешни вузове са Медицинският университет - София и Техническият университет - София. Те завоюваха водещи позиции в по пет направления, Химикотехнологичният и металургичен университет - София води в четири класации.

Лесотехническият университет и Академията на МВР оглавяват по две класации


 Най-ниска безработица - под 1%, и най-висока степен на приложение на придобитото висше образование - над 90 на сто, се отчита при завършилите професионалните направления "Медицина", "Фармация", "Стоматология" и "Военно дело". При "Икономика", която е изучавана от над 60 хил. студенти, делът на регистрираните в НОИ е 4,5%, средният осигурителен доход е 871 лева и делът на заемащите позиции, за които се изисква висше образование е 37 на сто.
Среден месечен доход над 1000 лева имат завършилите в направленията "Военно дело", "Информатика и компютърни науки", "Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми", "Математика", "Обществено здраве", "Медицина", "Комуникационна и компютърна техника", "Политически науки", "Металургия", "Електротехника" и "Електроника и автоматика"
виж

незнам защо специалността .Android  Developers не е включена в класацията ,
като заплащането е от 2000 до 5000 лв
 месечно  и търсенето е огромно ,
справка в сайт за работа показва 
че 80% от обявите 
са в сферата на IT

Няма коментари:

Публикуване на коментар