понеделник, 27 януари 2014 г.

застраховки 2014

Автополиците по “Гражданска отговорност” и “Каско” носят 2/3 от приходите на застрахователите. Това показват данните на Комисията за финансов надзор за периода януари-ноември 2013 г

Ако се озовете в катастрофа
Важно е да знаете, че ако имате произшествие и се установи, че сте употребили алкохол, дори да не сте виновен, застрахователят може да откаже да плати. Същото важи и при липса на валидна шофьорска книжка,изтекъл преглед или ако сте напуснали мястото на произшествието.
При катастрофа първо трябва да се обадите на спешния телефон 112, за да подадете сигнал. След това е желателно да се обадите на вашия застраховател. Ако произшествието е леко, може и да не се вика пътна полиция, а се съставя двустранен протокол. Обичайно изискване е автомобилът да бъда представен за оглед от застрахователната компания в тридневен срок от настъпване на произшествието, освен ако в застрахователния договор не е указано друго.
Ако щетите са имуществени и имате само застраховка “Гражданска отговорност”, следва да заведете претенция за обезщетение към виновния водач. Това става пред неговия застраховател с представяне на протокол, в който изрично е упоменат виновният водач, а вие сте вписан като пострадал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар