вторник, 28 януари 2014 г.

банков кредит 2014

съвет -не ставай поръчител никога

Европейската комисия излезе с директива забраняваща на банките да преследват неплатежоспособните си клиенти и да начисляват лихви върху кредитите им в рамките на следващите 5 години. Дриктивата трябва да се приложи незабавно в рамките на целият европейски съюз. Това означава, че от утре всеки който е взел пари на кредит от която и да е банка оперираща на територията на Евросъюза, може да спре да обслужва кредита си без да се притеснява, че ще бъде съден, преследван и тероризиран от банковите институции, като единственото което трябва да направи е да подаде заявление, че прекратява обслужването на кредита си за следващите 5 години.

Ние банкерите не сме виновни, че хората са глупави и алчни, и са се налапали с по два-три кредита,фирми и имоти – заяви г-н Хърмърпърцумян – Ние не сме карали насила никого да взима кредити, всичко това е било изцяло доброволно решение. Не е наша вината, че печелим пари за сметка на глупаците, ако нямаше глупаци нямаше да има и банки. Ние не сме виновни, че глупаците не четат условията при отпускането на кредити или, че не ги разбират. Ние не сме виновни за безумието на глупците. Искаме си парите и ще си ги вземем.”

Дупничанката, хвърлила се под влака, с предсмъртно писмо: Дължа 5000 лв. кредит

В писмото пишело: "Имам да изплащам 5000 лв. кредит, не искам да тежа на семейството си, вие ще се справите". След като прочел писмото, синът веднага се обадил в РУП-Дупница. Полицаите реагирали мигновено, но вече било късно.

От декември м.г. Магдалена имала здравословни проблеми и ходела по лекари. Тя работела като шивачка в цех в с. Джерман. Заедно с нейна колежка станали поръчителки на друга шивачка, която изтеглила 10 000 лева кредит, взела парите и заминала за Италия.

Преди няколко дни се получило писмо до Магдалена Тодорова от банката кредитор, в което пишело, че тя и другата поръчителка трябва да платят по 5000 лева за изтегления от колежката им кредит.

съвет -не ставай поръчител никога

Няма коментари:

Публикуване на коментар