петък, 10 януари 2014 г.

имоти 2014

Пазарът на имоти през 2014 г.
търговски помещения - очаква се големи немски ,финландски банки да търсят да купят или наемат помещения 2014 


След стремглавото падане на цените четири години подред, за първи път през третото и четвъртото тримесечие на 2013 година беше отчетено поскъпване на жилищата в София, Варна, Пловдив, Бургас и Благоевград с 0,25 до половин процент.

Очакванията са за запазване на тази тенденция. Причината, според експерта, за този слаб ръст на цените е падането на лихвите по ипотечните кредити и фактът, че пет години хората очакваха нещо да се случи и разбраха, че въпреки финансовата и дългова криза, животът продължава и отлаганите с години решения на проблеми от всякакво естество трябва да се намират. Тази година вложението в ликвидни жилищни имоти ще продължи да е сигурна инвестиция.

земеделски земи покачване  -разумно решение е изпълнение на поетите евроангажименти на България по отношение на продажбата на земеделски земи на чужденци. Редица европейски страни дават възможност да се купи земята им и това по никакъв начин не допринася те да загубят националната си идентичност или да се отрази на техния суверенитет, отбеляза експертът. 
Продължава интересът към нашите земи от компании от Израел, Китай, Гърция, Турция и Русия. Не е спирал и интересът от Испания, прибалтийските републики и скандинавските страни



Няма коментари:

Публикуване на коментар