неделя, 26 януари 2014 г.

онлайн пазаруване 2014

Аржентина ограничи онлайн пазаруването от други държави
Аржентина ограничи онлайн пазаруването в страната и то, най-вече, пазаруването от международни сайтове като Amazon или eBay. От сега нататък интернет потребителите в страната няма да могат да получават поръчките си у дома. Вместо това, ще трябва да ходят до дадена митническа служба, където, за да получат поръчката си ще трябва да подпишат декларация.

На първо четене това звучи като безумие. Все пак голяма част от удобството на онлайн пазаруването е свързано именно с факта, че поръчките пристигат буквално до входната ни врата. Освен това, както за нас, така и за аржентинците вероятно има неща, които са по-евтини навън или които изобщо не се продават в страната.

Властите обаче разясняват странното си решение. Оказва се, че митническите служби в страната изпитват огромни затруднения в това да следят кой какво купува от външни сайтове. По закон, аржентинците имат право всяка година да поръчват стоки от чужбина на максимална стойност $25, които не се облагат с данък. След превишаването на тази сума, обаче, изведнъж се налага данък на стойност 50% от заплатената сума

английски 


Няма коментари:

Публикуване на коментар