четвъртък, 9 януари 2014 г.

глоби google

Защо Франция глоби Google със сума от €150 хил.
Технологичният гигант официално бе глобен със сума от €150 хил., само няколко седмици след като бе обвинен, че нарушава правата на потребителите и в Испания. Компанията не е спазила разпоредбите за съхраняване на личната ни информация в страната и това е причината за глобата, предаде TechCrunch.

Google също така разполагат с осем дни, за да публикуват съобщение на своята официална страница във Франция свързано с това нарушение. Регулаторните органи в страната са поискали от компанията да внесе леки корекции в Декларацията си за поверителност. От Google, обаче така и не са обърнали внимание на молбите им и документа остава непроменен дори и сега.

Компанията разполага с още три месеца, за да извърши тези промени, а в противен случай може да бъде глобена с още €300 хил. Сумата е доста малка, в сравнение с впечатляващите приходи, които технологичния гигант генерира през всяко тримесечие. Въпреки това тази случка е поредното доказателство, че страните от ЕС обръщат все по-голямо внимание на защитата на личните ни данни в интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар