неделя, 26 януари 2014 г.

Какво е наистина да работиш на Уолстрийт?

„Все още броят на работните места е по-малък, отколкото при пикът от 2007 г., а кандидатите са много по-добре подготвени.” – казва Къртис и добавя, че големите банки предпочитат да наемат възпитаници на „Бръшлянената лига” и други водещи учебни заведения. Ако не разполагате с подобна диплома, най-вероятно няма дори да ви поканят на интервю.
Стигнете ли до среща с отдел „Човешки ресурси”, очаквайте неочакваното. Въпросите варират от „сметнете наум колко прави 18x45?”, до „ако бяхте професионален борец, коя би била вашата тематична песец?”.
В коя банка е най-трудно да бъдеш приет. Разбира се - Goldman Sachs.
За заплащането и работното време

„Не случайно наричат анализаторите „маймуни” – обяснява Къртис – „Те са заклещени зад бюрото между 80 и 100 часа на седмица. Не преувеличавам.”
Напоследък някои банки започнаха да съкращават извънредния труд, и дори да настояват служителите им да ползват почивните си дни. Goldman Sachs наредиха всички младши членове на екипа да не пристъпват прага на офиса от 9 вечерта в петък до 9 сутринта в неделя. Задължително и да излезеш в три седмична годишна отпуска.
Що се отнася до заплатите, те отново достигат нивата от преди рецесията. През първата година можете да очаквате базови между $60,000 и $70,000 годишно. Отделно има и бонуси, които са между $40,000 и $70,000.

Чувате истории за големи купони и блясък, но рядко ще ви признаят, че ако се случи да имат свободно време, предпочитат да поспят.”

Източник: Investitori.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар