понеделник, 27 януари 2014 г.

измама 2014

Би Ти Ви
Бизнесменът Павел Стоименов, който стана жертва на грандиозна измама и се раздели с бизнес за милиони, e загубил още 60 дка земя. Това е станало след като сигнализирал, че е изигран.

Стоименов се оплака пред bTV, че сделката не е стопирана и настоя за редовни проверки на нотариусите.
Той е един от най-големите земеделски производители у нас. Активите му са прехвърлени виртуално и той вече няма контрол върху тях. Фирмата му обработва над 70 хил. декара земя и има оборот от около 20 милиона лева. В началото на 2014 г. разбира, че е продал фирмата си, без да знае.

В схемата е въвлечен и нотариусът Валери Манчев, който според документите е изповядал сделката за продажба на фирмата. Самият той отрича.

От бранша пък уточняват, че всеки може да си направи печат, който имитира този на нотаруиса.

Новият собственик на земята на Стоименов - Станимир Василев, е обявен за държавно издирване. От МВР смятат, че той е бушон, защото не би могъл сам да измисли схемата. В село Чернево е къщата на родителите му. Родителите на Станимир живеят на село вече 7 години. От екипа ни разбраха, че синът им е богат.

„Да видя, не вярвам. Нищо не притежава той. Нищо. Абсолютно нищо. Ни квартира, ни къщи", категоричен е бащата на Станимир - Веско. Казва, че 34-годишният му син отдавна не споделя с него, но е категоричен, че не може да е замесен в измамата.

Съдът трябва да докаже, че Павел Стоименов е собственик на собствения си бизнес. Това обаче ще стане най-малко след 2-3 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар