петък, 28 февруари 2014 г.

пикадили

За два дни двама чужди инвеститори се оттеглиха от България, а бизнесът им се поема от родни компании. И двете сделки са в търговията на дребно и са с вериги магазини.
"Пикадили" отново става българска собственост *Белгийската Delhaize продава бизнеса си на старозагорската група "Градус" и Петър Дудоленски
Веригата започна своята дейност през 1995 г. като българска - от варненска, тя се разви до национална. През 2007 г. тя стана част от сръбсакта "Делта макси", после три години беше белгийска. До 2014 г. когато отново ще е притежание на български инвеститори.
Кой купува и защо се продава
Според официално съобщение от страна на купувача собственици на "АП марк" са Ангел Ангелов и Петър Дудоленски. Ангелов е част от старозагорската група "Градус". Тя е собственост на братята Иван (баща на Ангел) и Лука Ангелови, които освен бизнеса с пилешко месо притежават производителя на олио "Бисер олива", имат зърнопроизводство, инвестиции в частна клиника, винарна и търговски център в Бургас. Петър Дудоленски има дългогодишен опит в инвестициите в молове и други недвижими имоти. Той е участвал в реализацията и управлението на проектите Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse и други.
пише капитал

Няма коментари:

Публикуване на коментар