петък, 21 февруари 2014 г.

виртуално пробване на дрехи

eBay купиха технология позволяваща виртуално пробване на дрехи
упуването на дрехи онлайн винаги крие риск, поради факта, че не можем да ги пробваме, както правим в обикновения магазин. Точно заради това дрехите са една от най-често връщаните закупени в интернет стоки. eBay, които имат многогодишен опит в електронната търговия, са напълно наясно с този факт, затова с цел да улеснят клиентите си и да намалят разходите съпътстващи връщането на стока, те купиха компанията PhiSix.

PhiSix е малка фирма, разработила технология, която позволява виртуално триизмерно пробване на дрехи. Екипът на фирмата създава 3D модели на дънки, ризи, рокли и други видове дрехи от снимки, файлове със заложени модели или други източници. Тези модели, след това, се прилагат върху хора с различно телосложение и дават представа на потребителят как дрехите биха стояли на самите тях.

Потребителите не само ще могат да определят дали конкретният избран артикул ще подхожда на фигурата им, но и ще разбират кой точно размер им трябва. Технологията сама определя това на базата на вписаните от нас мерки. Хубавото на PhiSix, също така, е, че може да се използва на каквито и да е устройства с достъп до интернет - лаптопи, таблети или смартфони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар