петък, 22 ноември 2013 г.

snapchat

Изпълнителният директор на Snapchat призна заслугите на свой съученик за приложението

Изпълнителният директор на Snapchat Еван Шпигел призна заслугите на своя съученик Реджи Браун в създаването на социалната мрежа. Това сподели ИТ експертът пред Business Insider по повод на съдебното дело, чрез което Браун опитва да се сдобие с дял в компанията.

През февруари Браун се обърна към съда с искане да бъде обявен за съосновател на Snapchat. По негови думи именно той е дал идеята за създаването на приложение, което да позволява изпращане на снимки и текстови съобщения, които да се трият непосредствено след появата си, а Шпигел просто е плагиатствал. В резултат на това Браун настоява да получи финансово обезщетение или дял в компанията.

Изпълнителният директор на Snapchat обаче категорично отхвърли обвиненията и отказа да плати и долар на бившия си съученик. Все пак Шпигел не отрече приноса на Браун в създаването на Snapchat.
може би наистина помогна при изграждането на първоначалната идея. Той обаче по никакъв начин не е отговорен за крайния продукт и не помогна при създаването на апликацията“ заяви ИТ експертът.
По думи на Браун именно той е дал идеята за създаването на такъв тип приложение. Шпигел дори в отговор е заявил, че това е „идея за милиони долари“ и дори е започнал дискутирането на създаването на обща компания в бъдеще. Позицията, която Браун е трябвало да заеме, е директор на маркетинговия отдел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар