четвъртък, 7 ноември 2013 г.

PayPal въвежда плащане без банкова карта и в България

PayPal пуска на българския пазар безплатна услуга, която позволява прехвърляне на пари от банкова сметка към акаунт в PayPal и извършване на онлайн плащания без използване на банкова карта.

Опция за ползване на услугата у нас предлагат УниКредит Булбанк, Райфайзен Банк, Алфа Банк, Банка ДСК, ПроКредит Банк и ОББ.

Тъй като PayPal функционира на 193 пазара, услугата за захранване на практика позволява неограничен достъп до целия свят без банкова карта.

Няма такса за захранване, както и такса за плащане за потребителя

За 2012 г. PayPal е отчела 128 млн. активни потребители и 145 млрд. долара общ паричен обем, генериран от тези потребители. Компанията предоставя възможност на потребители и търговци да извършват/получават онлайн плащания в интернет, за което взима процент от всяка транзакция. Приходите й от такси за миналата година възлизат на 5.6 млрд. долара, което е с 26% повече от 2011 г. и представлява 40% от общите финансови постъпления на компанията майка eBay.com.

конкуренти
send e-mail with money
send sms with money

Неотдавна друга иновативна компания за електронни транзакции - Square, обяви, че пуска услугата Square Cash. Тя позволява изпращането на неголеми суми директно чрез електронната поща.Потребителите не трябва да създават специални акаунти, да свалят мобилни приложения или да помнят номера на банкови сметки. За момента услугата е безплатна както за изпращача, така и за получателя. Подателят само изпраща мейл до получателя с копие до cash@square.com, като попълва и изпращаната сума. След като изпрати мейла, клиентът получава отговор, който го приканва да въведе номер на дебитна карта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар