четвъртък, 28 ноември 2013 г.

bitcoin

Един биткойн вече струва повече от $1000

Цената на децентрализираната цифрова криптовалута Bitcoin вчера премина изключително важната психологична бариера от $1000 на борсата MtGox и продължава да се повишава, като днес е $1034. Нека си припомним, че съвсем неотдавна - на 5-ти октомври тази година цента на 1 BTC възлизаше на $150, а миналата година курсът на цифровата валута бе на ниво $10. Ръстът на курса на биткойните вече започна да напомня на експоненциална крива.




Според финансовите аналитици, цената на биткойните се определя от два основни фактора - признанието на криптовалутата от американския Сенат и голямото търсене на биткойни от Китай. Обменното бюро BTC China с бързи темпове набира обороти и неговият обем от сделки вече стана по-голям от всички останали обменни бюра по света.

Съсобственик на BTC China е известният китайски бизнесмен Боби Ли (Bobby Lee), който работеше в ръководството на китайските отдели на Yahoo и Walmart China. С Bitcoin технологията го e запознал неговият брат, автор на криптовалутата Litecoin. "Аз започнах да добивам биткойни през 2011 година, без да обръщам особено внимание на това, но когато настъпи време да реша, какъв бизнес да разкрия, веднага се сетих за Bitcoin" 


Няма коментари:

Публикуване на коментар