петък, 15 ноември 2013 г.

Snapchat


Google са предложили $4 млрд., за да купят услугата Snapchat


Само преди ден в интернет се появи интересна информация, според която Facebook са предложили сума от $3 млрд., за да придобият компанията Snapchat. Oфертата на социалната мрежа, обаче след това е била отхвърлена от нейния шеф, Евън Шпигел. Сега от TheVerge публикуваха нова информация, според която Google също са проявили интерес към придобиването на Snapchat.

Интернет гигантът е отправил конкретна оферта към Snapchat, която е била на по-висока стойност от $4 млрд. Предложението се е появило приблизително по същото време, както офертата на Facebook и е било отхвърлено със същия мотив от шефа на компанията. Евън Шпигел е на мнение, че Snapchat тепърва ще се разраства и ще привлича повече потребители към себе си.

Успоредно с това компанията вече си подсигури сериозна финансова инвестиция, което също е провокирало отказа на две от най-големите технологични брандове. Все пак е интересно да разберем, че приблизително по едно и също време Facebook и Google са предложили внушителна сума пари за купуването на Snapchat. Предстои да видим как ще продължи да се развива тази комуникационна услуга и дали наистина тя ще успее да увеличи пазарната си стойност в следващите месеци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар