вторник, 26 ноември 2013 г.

7 лесни трика, които ще ускорят работата на компютъра ни

1. Почистете хардуера
Aко компютърът ви не е нов задължително трябва да отстраните мръсотията и прахта в него, тъй като това е причина за сериозни прблеми в работата му. За щастие на пазара се предлагат множество консумативи за тази цел и със скромна финансова инвестиция и малко свободно време ще подобрите значително скоростта му. Във вътрешността също така можете да използвате сгъстен въздух, както и спирт за клавиатурата и мишката.

2. Калибрирайте монитора
Windows OS предлага собствен инструмент, за да свършите тази задача, който ще откриете като посетите Display менюто в Control Panel. В случай, че устройството ви работи с Mac OS X ще го намерите в раздела System Preferences, където е разположена секцията Display. Ако от много време не сте настройвали монитора си има голяма вероятност цветовете и резолюцията да не са конфигурирани на оптимално ниво.

3. Променете функциите на бутоните на клавиатурата
Всеки един потребител използва определени функции и респективно бутони много по-често от други и това не е тайна за никого. Мнозина от нас едва ли могат да се сетят кога за последно са натискали Insert, Print Screen или Pause Break. Добрата новина е, че от интернет можете да изтеглите няколко програми, с които да промените функционалността на тези клавиши като SharpKeys, AutoHotkey или Nircmd.

4. Оптимизирайте работата на високоговорителите
Качественият звук е един от най-важните компоненти на компютрите ни и закономерно заслужава специално внимание. Истината е, че с няколко трика ще подобрите работата им като при това няма да ви се наложи да изразходвате допълнителни средства. На първо място се уверете, че те са разположени на нивото на ушите ви, за да можете да чувате по-добре звука от тях. Ако имате субуфер задължително го балансирайте правилно с високоговорителите си, за да си гарантирате най-доброто аудио изживяване.

5. Направете компютъра си по-безшумен
Почистването на прахта от вътрешността е най-ефективното решение на този проблем, но също така можете да използвате и софтуерни програми, които ще ви предоставят дори още повече възможности. SpeedFan е добър инструмент, който работи с Windows OS и мож да се изтегли тук, докато за Mac OS X може да изпбровате smcFanControl. Благодарение на тях ще получавате винаги данни за начина, по който работят вентилаторите на устройството ви.

6. Овърклокнете процесора си
Процес, който може да допринесе осезаемо за по-бързата скорост на работа на домашния ви компютър. Преди да го направите, обаче потърсете в интернет съвети как точно да го извършите, тъй като в противен случай може да си навлечете много проблеми. Ако твърде често играете тежки игри овърклокването на процесора или графичната ви карта ще ви позволи да се наслаждавате по много по-добър начин на любимите си заглавия от старото си устройство.

7. Изтрийте програмите, които не използвате
Tвърде често пазим в устройствата си файлове, които не използваме от доста време, а изтриването и деинсталацията на програмите ще ускори работата на устройството ви. Отделете време и прегледайте паките, игрите и снимките си, като оставите само тези, които наистина ви трябват. Използването на ефективна антивирусна програма също е много важно, за да ви предпазва от зловреден софтуер и опасни вируси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар