вторник, 25 ноември 2014 г.

КРЕДИТ ,ЗАЕМ

Съдия-изпълнител прибирал част от заплатата на Л--о в БФС

На 1 ноември 2011 година Л--о подписва официално договора си с БФС като треньор на националния отбор на България. Точната му заплата е в размер от 35 хиляди лева, а не 50 хиляди, както се твърдеше доскоро. С премиите, които той е взимал обаче, парите горе-долу месечно набъбват на толкова... Още след няколко дни в БФС остават шокирани, когато пристига официално писмо от банка. В депешата е упоменато, че ------Любослав има задължения от 2 милиона и 300 хиляди лева, които е изтеглил под формата на кредит. И понеже от известно време „забравял” да покрива дълга си, запорират заплатата му на новото работно място в БФС.

Малко по-късно футболният съюз е бил изненадан и друго. Централата била уведомена и от лизингова компания, че Чичовото има още един кредит в размер на 80 000 лева, който не е погасен. Ставало въпрос за автомобили, които Пенев е взел на лизинг, но не е покривал дълговете си.

за да избегне запорирането на месечното му възнаграждение от 35 хиляди лева, Любо предприел хитър ход. Още доста преди да поеме националите, Пенев подписал договор с фирма в Испания, която да държи правата му. Чичовото поискал шефовете в БФС да превеждат всеки месец по-голяма част от заплата му на сметката на въпросната испанската мениджърска агенция. Целта била ясна – да може да прибира по втория начин повечето пари от месечното си възнаграждение. В противен случай цялата сума би трябвало да отива при банката и лизинговата компания, на които той е длъжник. Според запознати парите, превеждани в Испания и без да бъдат облагани с данъци у нас, са точно 29 000 лева месечно.

Тези 29 бона са били под формата на хонорар, а остатъкът от 6000 лева е бил вписан в трудовия договор на Любослав Пенев. Тази сума обаче е била прибирана от съдия изпълнител заради запора, наложен върху националния селекционер, и не достигала до сметката на треньора. Между другото, негови близки още в началото го посъветвали да поиска от БФС да му превеждат по-малка сума в Испания и примерно 10 или 15 бона да отиват за изчистване на дълговете. Така Любо по-бързо щял да сложи край на наложения му запор. Той обаче категорично не се съгласил.

блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар