сряда, 19 ноември 2014 г.

БИЗНЕС 2014 ФИТНЕС

Полският фитнес оператор Pure Jаtomi фалира бизнеса си в България и напуска страната ни завинаги. В Бургас веригата имаше зала в мол „Галерия”, където още стоят рекламните тела с бранда. На негово място от няколко дни се е наместила нова голяма компания – софийската верига „Атлетик Фитнес”. Официалното й откриване ще бъде през декември, научи Флагман.бг.
Pure Jаtomi стъпи на нашия пазар първо в Стара Загора. На 15 май 2012 година дружеството откри фитнеса си в Бургас. Полската фирма оборудва залата на третия етаж на търговския център с най-модерните уреди в града. За съжаление мениджмънтът и маркетингът тук се оказаха на много лошо ниво. „Pure Jаtomi” обвърза клиентите си с едногодишни договори. Еднократната тренировка във фитнеса отначало бе на баснословната цена от 20 лева, наскоро великодушно я намалиха на 15 лева. Бургазлийка, живееща в Италия, остана изумена от тази цена, когато през това лято се опита да си плати една тренировка. „В Рим цената е едва 1 евро“, недоумяваше тя, а един от минаващите наблизо мъже й отговори: „Ами ходете си в Рим бе, госпожо!“
Но абсурдите далеч не свършваха с това. Да ползваш услугите на фитнес инструктор за 1 час струваше 30 лева. От началото на годината мениджмънтът на залата забрани на инструкторите да работят директно със свои клиенти. Това отблъсна десетки хора и принуди инструкторите след работно време да тренират клиентите си в други зали.
Много от посетителите се оплакваха непрекъснато от съблекалните и душ кабините, които често се оказваха развалени. Помещенията се наводняваха заради лошо направената отводнителна система. За известен период от време дори не се затваряше външната врата на женската съблекалня, а мъжките душове останаха без врати и всеки можеше да види голите части на къпещия се срещу него. „Отидох при управата и казах, че това е недопустимо. Изгледаха ме невъзмутимо и ми казаха: „Като не ти харесва при нас, намери си друг фитнес“, разказва пред Флагман бивш клиент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар