събота, 22 ноември 2014 г.

amazon 2014

Купувачи създават фалшиви сайтове в Amazon, за да свалят цените

На 13-ти март Walmart обяви каква ценова политика ще бъде следвана от онлайн-магазините по време на разпродажбите, в която напълно официално се казва, че ако клиент намери по-евтин продукт в списъка с онлайн магазини, публикуван от Walmart, то Walmart ще му продаде същата стока именно при тая цена. Добра идея, от която обаче се възползваха предприемчиви купувачи.

Amazon не е просто онлайн-магазин, а B2C (business to customer) пазар, на който след регистрация се дава възможност за продажба на свои стоки, които се появяват в каталозите на Amazon.

За подбиване на цените е достатъчен само един-единствен акаунт на продавач. Често се появяват стоки с много ниска цена, но служителите на Amazon бързо оправят тези ситуации. Въпреки това, остава предостатъчно време за заснемането на скрийншотове.

Няколко души вече се похвалиха в Twitter, че са успели да закупят конзоли Playstation 4 при цена едва $90, докато стандартната цена на гази геймърска приставка е четири пъти по-голяма - $399.

Този пропуск вече е забелязан и политиката на продажби бе променена. Amazon официално съобщи, че вече няма да се приемат за продажба стоки от трети лица, а ако от стоката, с която се прави сравнение няма наличност, то цената се игнорира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар