вторник, 25 ноември 2014 г.

МЕНТЕ 2014

Две компании спечелиха над $100 милиона чрез продажбата на фалшиви антивирусни програми

В САЩ бе прекратена дейността на две американски компании, които в продължение на години са продавали фалшиви антивирусни програми, "ускорители за компютърни системи" и друг безполезен софтуер.


Компаниите са разпространявали програмно осигуряване, което на външен вид прилича на PC Cleaner и PC HealthBoost и съобщава на потребителите, че техните компютри за заразени или имат сериозни проблеми с производителността. За решаване на тези проблеми, на потребителите се предлага да закупят допълнителен софтуер, техническа поддръжка и платена помощ от компютърни специалисти.

И двете компании чрез маркетингови трикове преднамерено и умишлено са заблуждавали потребителите.

Сега банковите сметки на тези "предприемачи" са блокирани, а достъпът до сайтовете, чрез които е осъществявана връзка с различните клиенти, е прекратен. Според предварителните данни, за периода от 2012 година до днес, компаниите са спечелили от доверчиви потребители повече от 120 милиона американски долара.

Това не е изолиран случай. Неотдавна Интернет-гигантът Google премахна от електронния магазин Google Play една от най-популярните програми, която се оказа ненужен фалшификат. Антивирусната програма Virus Shield с цена $3,99 се появи в магазина на 2-ри април 2014 година и само за няколко дни това приложение на Deviant Solutions бе закупено от 10 хиляди души.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар