неделя, 23 ноември 2014 г.

УСПЕЛИТЕ ХОРА 2014

Те не определят успеха в парично изражение. Повечето успели хора определят успеха като щастие, душевно спокойствие или подпомагане на другите. Те гледат на парите като на нещо, което им носи комфорт и отваря врати за възможности. Те осъзнават, че парите не могат да купят щастие.

 2. Те не започват деня си без план. Успелите хора знаят, че за да си вършат работата и да постигат успехи, трябва да бъдат дисциплинирани и да внимават с това как управляват времето си. За да правят това, те планират дните си предварително, изготвяйки списък с неща за вършене през деня -  какво трябва да се направи и в какъв ред. Те не само ще направят така, че да не изпуснат някаква важна задача или среща, но и ще оптимизират времето си за възможно най-добри резултати. 

3. Те не определят "съвършенството" като тяхна крайна цел. За успелите хора стрeмежът към съвършенство е по-скоро загуба на енергия и време, защото човек би прекарвал времето си в търсене на грешки и неща за поправяне. Вместо това човек трябва да се стреми към "израстване." Успелите хора постигат всяка своя цел с мисълта за израстване.

 4. Те не се обграждат с негативно настроени хора. Песимистично настроени хора, които мрънкат и се оплакват, хора, които протакат нещата и се бавят, и хора, които си намират извинение за всичко -  успелите не се обграждат с такива типове хора. Защото колкото повече време прекарваш с такива хора, толкова повече негативна енергия получаваш. Вместо това успелите комуникират с положително настроени хора, целеустремени хора и хора, които ги вдъхновяват.

 5. Те не гледат на трудностите като на проблеми. Когато успелите хора се сблъскат с трудност или препятствие, те гледат на това като на поредното предизвикателство, с което трябва да се справят, както и с всяко друго, с което са се справяли в миналото. Те смятат, че тези преживявания само ги правят по-умни и по-силни.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/20-neshta,-koito-uspelite-hora-otkazvat-da-pravyat/nid-131357.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар