сряда, 30 октомври 2013 г.

как се печелят пари от youtube

Основният метод за печелене на пари е партньорската програма на YouTube. При нея се плаща доста добре на хората, които качват популярни клипове. Плаща се добра сума на всеки 1000 преглеждания но зависи къде се гледа видеото,урока  ви и на какъв език е  ако е на български по добре не чакайте приходи  . С английски е добре за правене на бизнес.

В youtube много трудно се събира гледаемост. Авторските права трябва да са твои за да се включиш в афилиейт програмата им. И ако въобще искаш да станеш известен там трябва да правиш собствени клипове с високо качество.

3 са начините за печелене на пари от YT
1. Партньор - рънват се реклами в канала ти, във видеото ти (в началото, вкрая му и след 10-тата секунда)
2. Правене на ревюта на различни продукти и продаването им през афилиейт схеми
3.Монетизиран YouTube Акаунт 

Gangnam style за един милиард преглеждания е донесъл около 8 милиона долара или 0,008 на клик
например правите видео в вашият монетизиран акаунт в уoutube и месечно имате 20 хил посещения  ,adsense плаща по..............на клик
 , но варира доста заплащането на 1 000 импресии. По принцип това е тайна, както другите печалби от Адсенз. Издателите нямат право да казват колко точно печелят, а и Google не дава ясни тарифи.

Ако клипът ,урока,презентацията  има английско заглавие и етикети и пеете или говорите на английски,   ще показва по-доходоносни реклами. Ако е на български приходите ще са много по-малки а може и никакви от личен опит го казвам.

Няма нищо сложно и магично - просто трябва да се докопош до монетизиран акаунт и да започнеш да правиш видеа които се гледат.




активно е и в България, и знам поне за един случай, който си е от тук, и си ползва такива реклами. Официално страната ни не е партньор, но от Гугъл канят само тези, които преценят, извод - щом теб не са те поканили и не си получил разрешение, значи не си добър, читав.
И да, ако си мислиш, че ще минеш номера, само ако промениш местожителството си на Великобритания - не си познал. Не това е начина.

Колко струва ,Монетизиран YouTube Акаунт според информация на предприемач има един закупил  за 100лв

Няма коментари:

Публикуване на коментар