неделя, 6 октомври 2013 г.

хора, които почти не спят ,въпреки препоръките за 8 часа сън

Мариса Майер, главен изпълнителен директор на Yahoo Майер си създава репутация на изключително много работеща в Google, където в някои седмици работи по 130 часа, което й оставя малко време за сън. Майер има нужда само от между 4 и 6 часа на сън на нощ. Те презарежда, като си взема по една седмица отпуск на всеки четири месеца. 

Джак Дорси, основател на Twitter и главен изпълнителен директор на Square Ако ръководиш две толкова вълнуващи технологични компании, нямаш много време са сън. През 2011 г. Дорси споделя, че прекарва 8-10 часа на ден в Square и 8-10 часа в Twitter. Така времето му за сън всяка нощ е ограничено до 4-6 часа, а може би и малко по-малко, ако бъде приспаднато времето за пътуване.

Доналд Тръмп, председател на Trump Organization Тръмп отдава успеха си на това, че спи само по 3-4 часа на нощ, за да има възможност винаги да бъде преди конкуренцията, информира The Daily News, Той не разбира как сънят и успеха могат да вървят ръка за ръка.: 
"Как може някой, който спи по 12 или 14 часа на ден да се конкурира с някой, който спи три или четири часа?", казва Тръмп пред The Daily News.

Индра Ноой, председател и главен изпълнителен директор на PepsiCo Ноой, която е един от най-видните ръководители жени в света, след като поема най-висшия пост в компанията през 2007 г., спи само по четири часа на нощ, според CNN Money. Дългите часове работа не са нещо чуждо на Ноой, тъй като тя е работила нощна смяна като рецепционист, докато е учела в университета Йейл.

 Серджо Маркионе, главен изпълнителен директор на Fiat След положителната промяна, която внесе във Fiat и участието му в съживяването на Chrysler, Маркионе е един от най-уважаваните ръководители в автомобилния свят. Програмата му обаче е убийствена. Според сп. Fortune Маркионе спи по четири часа на нощ, а през останалото време се поддържа с кафе и цигари.


Том Форд, моден дизайнер След като си тръгва от Нюйоркския университет, без да го завърши, за да прави кариер в света на модата, Том Форд бързо получава работа като главен дизайнер на Gucci. Под негово ръководство стойността на компанията нараства с 90%. Той обаче отдава успеха не на талант, а на енергията си. Форд трябва да е доста енергичен при положение, че спи само по три часа на нощ.

Великият изобретател Томас Едисон е спял само по 3-4 часа на нощ, според The New York Times. Той е смятал съня за "наследство от пещерния ни период." В своята автобиография Бенджамин Франклин описва как е протичал обикновено деня му. От там става ясно, че той е спял само по пет часа на нощ – от 11:00 до 4 часа. В биографията на друг велик изобретател Никола Тесла пък се казва, че той е спял едва по два часа на нощ. Маргарет Тачър, която се задържа най-дълго на поста министър-председател на Великобритания, е спяла само по четири часа на нощ, според BBC.

Няма коментари:

Публикуване на коментар