петък, 4 октомври 2013 г.

google

1. Лари Пейдж
Единият от двамата съоснователи на Google – Лари Пейдж – в момента е главен изпълнителен директор на компанията.

2. Сергей Брин
Сергей Брин е вторият съосновател на Google, който заедно с Пейдж притежава 16% от компанията. Брин и неговата съпруга управляват фондацията „The Brin Wojcicki Foundation“.

3. Крег Силвърстайн
Крег Силвърстайн е първият служител нает от Лари и Сергей. Той напуска Google през 2012 година, за да се присъедини към стартиращата компания Khan Academy. Последната позиция, която Силвърстейн е заемал в Google е началник отдел личен състав.

4. Хедър Каирнс
Хедър Каирнс е служител номер 4 в Google. В момента обаче е щастливо пенсионирана и се занимава с инвестиции в проекти, управлявани от други. Последната позиция, която тя е заемала в Google е началник отдел личен състав.

5. Рей Сидни
Рей Сидни е софтуерен инженер в Google, който напуска компанията 13 месеца преди първичното публично предлагане на акции на Google.

6. Хари Ченг
Хари Ченг е бил инженер в Google, но днес е инвеститор в стартиращи компании като Qwiki и Badgeville.

7. Амит Пател
Идеята за лозунга на Google „Don't Be Evil“ („Не бъдете зли“) принадлежи на Амит Пател и Пол Бъчет. Днес Пател е част от екипа на Sunfire.

8. Урс Хьолцле
Урс Хьолцле все още работи за Google. Днес той е старши вицепрезидент на техническата инфраструктура на компанията.

9. Джордж Харик
Джордж Харик се присъединява към Google като софтуерен инженер. Днес той е  инвеститор и основател на imo.im. Последната позиция, която е заемал в Google е директор на отдела за продуктово управление.

10. Салар Камангар
Салар Камангар все още работи за Google. Днес той е старши вицепрезидент на YouTube.

11. Омид Кордестани
Омид Кордестани също продължава да работи за Google. В момента той е старши съветник на Лари Пейдж и Сергей Брин.

12. Стив Шимел
Стив Шимел вече не работи за Google, а е решил да инвестира в компании, някои от които са BackOps, Crowdrise, Roozt и Guide.

13. Рейчъл Чамбърс
През месец май 1999 година Рейчъл Чамбърс напуска работата си в Netscape, за да се присъедини към Google като главен асистент във фирмата. Днес Чамбърс обаче работи за Cisco.

Няма коментари:

Публикуване на коментар