вторник, 29 октомври 2013 г.

как се правят пари от YouTube

Натали Тран печели по 100 000 долара на година
Тя е собственик на канала “communitychannel”. Клиповете, които тя пуска достигат до 480 милиона потребители. Тя има 1.38 милиона абоната. Най-популярното й видео се казва „Как да направим фалшива коремна преса“. То има 35 милиона гледания до днес.

Фили Ди: прави 200 000 долара на година Той има няколко милион абоната в канала си, където излъчва свое шоу, наречено “The Philip DeFranco Show”. В него той обикновено дискутира новини или статии от медии.

The Young Turks Това е предаване за политически коментари на турчина Ченк Югур, което се излъчва в YouTube. Това е една от най-популярните онлайн програми в света. От 2005 година до сега има 1 милиард гледания.


Шей Бътлър – 250 000 долара на година Той е от Юта и прави кратки комедийни клипчета, които са много популярни. Построил е нещо като мини онлайн империя. Има над 2 милиона абонати в няколко свои канала и продава отделно някои продукти с логото си, с което прави допълнително пари.

Фред Фигълхорн има над 2.22 милиона абоната Той стана сензация в YouTube много бързо. Истинското му име е Лукас Крукшак. Пуска видеа, в които заменя гласа си с този на 6-годишно дете. Смешните му клипчета са привлекли над 1 млрд. гледания. От време на време пуска клипове с други интернет звезди, което е добра тактика за крос промотиране.

Шейн Доусън: прави по 300 000 долара на година На първото видео, което качва, той танцува на пилон и е уволнен. От тогава насам той стана звезда в интернет и има над 5.1 милиона абоната. Писка видеа, в които прави пародии на популярни музикални клипове, имитира звезди и други забавни неща. Той дори има свои сингъли в iTunes, което също е добра тактика за маркетинг. Печели някъде между 275 000 и 350 000 долара на година.


Раян Хига – печели по 350 000 долара на година Той е още в гимназията, когато започва да пуска сови клипове в сайта. Днес има 10 милиона абоната и 1.6 милиарда гледания в канала си. Печели 350 000 долара само от YouTube, а отделно се появява във филми, ТВ предавания и други.

Annoying Orange: печели 400 000 долара на година Това е един от най-смешните канали в YouTube. Н егов създател е Дейн Бодигхаймер, който преди това е работил в MTV. Главен герой е портокал, който живее в кухнята заедно с други плодове и зеленчуци. В момента той има 3.37 милиона абоната и 1.82 млрд. гледания.

Рей Уилям Джонсън – 1 милион долара на година В своята поредица “Equals Three” той прави коментар на чужди популярни видеа. В момента има 10 милиона абоната и 2.54 млрд. гледания. Уникалното при него е, че няма само един или няколко клипа, които да са хитове, а всички клипове имат стабилен брой гледания и допринасят за общите гледания.




съобщава profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар