събота, 19 октомври 2013 г.

Къде софтуерните инженери печелят най-много?

Мнение месечната заплата се получава малко над 10 хиляди долара месечно, данъчната ставка в Сащ за такава сума е от 50% ,или с една дума тия софтуерни инженери взимат 5000 долара месечно ,толкова постъпват по банковата сметка  ,ако примерно служител на FACEBOOK в Ню йорк  си наеме гарсониера в Манхатън ,където наемите стартират от 3000 долара месечно и нагоре , ще се окаже че ще гладува.Ако програмист от София има собствен апартамент и месечна заплата 5 хил лева е по добре в България

В момента да си софтуерен инженер до голяма степен означава да нямаш проблеми с намирането на работа. Все повече и повече компании търсят подобни кадри и увеличават заплатите за тази длъжност, за да преборят конкуренцията. На всичкото отгоре, пазарът за софтуерни продукти расте неудържимо. Компании като Google, Apple и Facebook често изтъкват пред медиите таланта на своите инженери, но се оказа, че те съвсем не са работодателите, предлагащи на тези служители най-високо възнаграждение.

Фирмата Glassdoor направи проучване, за да установи кои 25 компании са предлагали най-високите заплати за длъжността "софтуерен инженер" през изминалата година. На първо място се нареждат Juniper Networks, които плащат невероятните $159 990 годишна заплата за инженер. На второ място са LinkedIn със заплата от $136 427, а на трето Yahoo - със $130 312.

Едва на четвърто място са Google със заплата за софтуерен инженер от $127 143, а челната петица завършват Twitter със $124 863. Apple са на шесто, а Facebook - чак на девето място.

Интересното е, че тазгодишните заплати са по-високи от тези миналата година. Тогава, проучването на същата фирма показа, че на първо място са Google със $128 336 годишна заплата за софтуерен инженер. На второ място бяха Facebook със $123 626, а на трето и четвърто - eBay и Apple.



Няма коментари:

Публикуване на коментар