вторник, 29 октомври 2013 г.

функции на вашия смартфон

8 функции на вашия смартфон, които може би не знаете

1. Можете да промените интерфейса на вашето Android устройство
Днес почти всеки Android смартфон се предлага със собствен интерфейс, независимо дали става въпрос за Samsung TouchWiz или HTC Sense, но сред потребителите винаги има такива, които желаят повече. За щастие, производителите на смартфони не са единствените, които разработват интерфейси за Android. Много компании разработват свои собствен софтуер, който се предлага в Googlе Play. Ако потърсите с ключовата дума „launcher“ ще се убедите сами, че списъкът с предложения е доста дълъг. От медията ни препоръчват Nova Launcher, тъй като предлага редица мощни инструменти за персонализиране на настройките. Друг вариант е Next Launcher 3D. Както може би се досещате от името, той използва 3D ефекти, които създават илюзията за изскачащи от дисплея икони. Освен този забавен ефект, приложението предлага и набор от функции, включително възможността за създаване на собствени теми и икони.

2. Можете да контролирате други устройства
Все повече и повече телефони с Android се предлагат с вградени инфрачервени модули, особено моделите от висок клас като Samsung Galaxy S4 и HTC One. Ако телефонът ви е един от тях, вие можете да контролирате всяко устройство, което има вграден инфрачервен модул за контрол. Но дори и ако телефонът ви да не разполага с подобен контрол, в Googlе Play ще откриете няколко достъпни за изтегляне приложения.

3. Вашият телефон може да идентифицира песни
Изтеглете си приложенията Shazam или SoundHound за Android (налични и за  Apple и BlackBerry), за да идентифицирате песните, които слушате. Microsoft са вградили тази функция в Windows Phone 8. Докато върви песента, просто натиснете бутона за търсене на телефона си, а след това докоснете иконата за музика. Решението на Googlе се нарича „Sound Search“. Ако тази функция не е вградена в телефона ви, може да си изтеглите приложението от Googlе Play.

4. Можете да превърнете вашия Android телефон в конзола за игри
Вече съществуват някои изключително мощни телефони с Android, но това все още не е достатъчно, за да се насладите на една добра игра. Понякога имате нужда и от голям екран и подходящия контролер. Технологията MHL (или Mobile High- Definition Link ) предлага начин за свързване на мобилни устройства към HD телевизори и монитори. Това е възможно с помощта на MHL кабел, който свързва джаджата с телевизора посредством microUSB порт и HDMI порт. Имайте предвид обаче, че не всички телефони поддържат MHL. Освен това, вече съществуват редица модели Bluetooth смартфон контролери, включително и този на Samsung – Game Pad .

5. Може да използвате смартфона си като нивелир
Повечето модели смартфони имат вграден акселерометър, благодарение на който може да ги използвате като нивелир. Устройствата на Apple имат тази функция е вградена в iOS 7, а за джаджи с Android или BlackBerry ви трябват подходящите приложения.

6. Можете да използвате Galaxy S4, за да определите температурата и влажността
Samsung Galaxy S4 е пълен с полезни и не чак толкова полезни функции. Много е вероятно обаче да сте пропуснали, че вашият смартфон има сензори за температура и влажност.

7. Може да използвате бутоните за коригиране на силата на звука, за да прескачате песни
Често използваме смартфоните си като MP3 плейъри, но при изключване на екрана и в случаите когато телефона ни е в джоба, трудно може да пропуснете песен която е наред, но не харесвате. Все пак, с малко настройки може да направите така, че бутоните за коригиране на силата на звука да правят това. За BlackBerry 10 може да направите това много лесно. Трябва просто да отидете на „System Volume“ в настройките и да включите опцията „Music Shortcuts“. Подобно нещо може да постигнете с Android устройство като използвате приложение на трета страна – Pocket Skip Track. За iOS това е възможно единствено ако разкодирате телефона си.

8. Може да имате Nokia приложения на всеки телефон с Windows Phone 8
Едно от най-големите предимства на телефоните от серията Nokia Lumia е селекцията от приложения на Nokia, които са инсталирани на тях. HERE Maps и HERE Drive+ са невероятни приложения, които може да имате на всеки телефон работещ с платформата на Microsoft, тъй като те са достъпни за изтегляне в Windows Phone 8 Store.

Няма коментари:

Публикуване на коментар