вторник, 17 март 2015 г.

успешен предприемач 2015

10 неща, които ви правят успешни предприемачи

1. Решителност и целеустременост
Преди да предприемете нещо ново в бизнеса, трябва да знаете къде искате да отидете. Цели като разрастване на производството, увеличаване на печалбите и наемане на нови хора трябва да се постигат заради някаква по-мащабна цел, някаква мисия. В началото обаче трябва да сте наясно, че трудностите няма да ви подминат – затова или трябва да бъдете решителни, или да се откажете навреме.
2. Не се страхувайте да поемете риск!
Повечето хора се плашат от думата “риск”. За да сте успешни в нов бизнес или сфера, трябва да възприемате риска като възможност.
3. Висока степен на увереност
Предприемачите, които имат висока степен на увереност, са в състояние да си свършат работата, дори и при най-стресови условия. Те разбират, че големите предизвикателства водят до големи награди. И мислят за наградата.
4. Жажда за учене
За да успеете, трябва да учите постоянно. Бизнес отраслите постоянно се променят и оцелява този, който е добре информиран и запознат с най-новите технологии в сферата, в която работи.
5. Разберете, че провалът е част от играта!
Провалът е част от бизнеса – няма как да го избегнете. Приемете провала, почерпете опит и продължете напред. При провал със сигурност ще научите повече, отколкото в класната стая.
6. Влагайте страст!
Страстта е горивото за всяко ново начинание. Трябва да се наслаждавате на това, с което се занимавате - при старта на нов бизнес ще има дълги дни и нощи, в известен смисъл работата ще ви погълне. Ако сте напълно отдадени, на това, което правите, допълнителното натоварване няма да е проблем за вас.
7. Приспособявайте се бързо!
Ако предприемачите имаха възможност да надникнат в бъдещето и да видят какво ги чака, щеше да е по-лесно. Но за съжаление това не е така - затова трябва да сте изключително адаптивни, за да можете да реагирате бързо във всяка ситуация. Така ще можете да вземате решения, с които по-бързо да се оттървете от неприятностите.
8. Управлявайте парите добре!
За да сте предприемач, трябва да можете да управлявате парите си отлично. Лошите финансови решения, като например преразход, могат да доведат до проблеми и дори до фалит. Внимавайте с инвестициите и на лични средства.
9. Създайте мрежа от контакти!
Събирането на визитни картички не ви създава контакти с партньори и посредници. Нужно е да създате мрежа от контакти - т.нар. нетуъркинг, от която можете да се възползвате в бъдеще. Било то да намерите партньор, или да поискате помощ. Но не бъдете егоисти, когато установявате контакти, не само вземайте, но и давайте помощ.
10. Промотирайте и продавайте!
Важно е да можете да промотирате бизнеса си и да продавате идеите си. В противен случай никой няма да знае за вас!

пише труд

Няма коментари:

Публикуване на коментар