понеделник, 16 март 2015 г.

УСПЕЛИ 2015 ОТ БЕДНЯК ДО МИЛИАРДЕР

Съоснователят на WhatsApp емигрира от Украйна на 16 г. заедно с майка си и отначало работи като чистач, за да подпомага семейния бюджет. Двамата живеели на социални помощи, когато тя била диагностицирана с рак. Куум успява да завърши университет, докато работи в Yahoo. През 2009 г. той основава приложението WhatsApp, което бе купено от Facebook за 19 млрд. долара през 2014 г.

На 4-годишна възраст Абрамович остава кръгъл сирак и е отгледан от роднини. След като напуска университета, преди да е завършил, той служи в армията, а след това продава пластмасови играчки от апартамента си.


ВОДЕЩ производител на скелета в света и циментови миксери с приходи от над 1 млрд. долара.ЗА ГОДИНА

Страдащият от дислексия Мърдок напуска училище в девети клас, за да започне работа на бензиностанция, преди да отиде в армията през 1943 г. Когато се връща от Втората световна война, той взема назаем 1 800 долара, за да отвори закусвалня. Впоследствие Мърдок става председател на Dole Food – най-голямата компания за производство на плодове и зеленчуци в света днес.

Лондонският имотен инвеститор се мести във Великобритания от малко селце в Кипър на 16 г. с 20 паунда в джоба. В Лондон той мие чинии и работи като сервитьор, спестявайки достатъчно пари, за да се запише на курс по моден дизайн и да създаде марката Drendie Girl. През 1978 г. той започва да инвестира в имоти. Днес неговата компания Lazari Investments притежава над 232 000 кв. м имоти в Лондон, предимно офиси, които се отдават под наем. 

Аделсън, който е син на таксиметров шофьор, израства, спейки на пода в квартирата на семейството му в Бостън. Той купува първата си вестникарска будка с 200 долара заем от вуйчо си, когато е на 12 г. След това успява да натрупа състояние от най-различни бизнес начинания, като вендинг машини, продажба на печатна реклама, подпомагане на листването на малки компании на борсата, строителство и организиране на търговски изложения. В момента той управлява най-голямата компания за казина в света Las Vegas Sands.


За известно време през 80-те години на миналия век ДеДжория спи в колата си в Лос Анджелис. Бившият военен продава шампоан от врата на врата и успява да превърне 700 долара спестявания в гиганта в сферата на продуктите за коса John Paul Mitchell Systems, която основава заедно с Пол Мичел. Днес неговата империя се простира от шампоани до текила (Patrón Spirits), а отскоро и мобилният оператор ROK mobile.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Te-uspyaha,-vupreki-che-shansovete-ne-byaha-na-tyahna-strana/nid-136078_picid-_page-2.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар