събота, 21 март 2015 г.

КРЕДИТ 2015 ФИРМА

КАК СЕ ВЗИМА КРЕДИТ ОТ ФИРМА 2015

Билборд взе кредит от ББР в размер на 3.25 млн. евро
Билборд АД(5BP) сключи Договор за инвестиционен кредит с "Българска банка за развитие" АД, уведомяват от емитента. Кредитът е в размер на 3 250  000 евро и ще послужи за частично рефинансиране на кредитната експозиция на Билборд АД в Европейска Банка за Възстановяване и Развитие съгласно договор за заем от дата 20.12.2012 г., включително, но не само банкови такси за предсрочно погасяване, както и вътрешно структуриране на дълга между БИЛБОРД АД и дъщерното му дружество Дедракс АД. Дъщерното дружеството е солидарен длъжник по договора за кредит. 

Кредитът е отпуснат за срок от 120 месеца /10 години/ от датата на подписване на договора за кредит при лихва върху усвоения размер на кредита в размер на 3M EURIBOR + надбавка в размер на 4.20 пункта, но не по-малко от 6.20 %  годишно. 

Предоставените обезпечения за получаване на кредита включват залог на търговското предприятие на Билборд АД като съвкупност от права, задължения и фактически отношения, залог на съвкупност върху настоящи и бъдещи вземания за наличности по сметки на Билборд АД в "Българска банка за развитие" АД. В допълнение съществува залог на акциите от капитала на Билборд АД, собственост на Стефан Генчев, Калин Генчев, Васил Генчев и Венета Генчева, както и залог на търговското предприятие на Дедракс АД с индивидуализиране на ДМА по опис.

Сделката не попада в обхвата на разпоредбата на чл. 114, ал.1 от ЗППЦК, в нея не участват заинтересувани лица по смисъла на чл. 114, ал. 6 от ЗППЦК и за нея е приложима разпоредбата на чл.114, ал.9 от ЗППЦК.

С кредитното финансиране от страна на "Българска банка за развитие" АД, както и с допълнителни средства, Билборд АД ще погаси предсрочно изцяло кредитната си експозиция в ЕБВР, съгласно договора за заем от дата 20.12.2012 г.

ПИШЕ http://money.bg/news/id_1752038319/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4_%D0%B2%D0%B7%D0%B5_%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82_%D0%BE%D1%82_%D0%91%D0%91%D0%A0_%D0%B2_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80_%D0%BD%D0%B0_3_25_%D0%BC%D0%BB%D0%BD_%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE


ПРАВИШ ФИРМА - НАЕМАШ НЕЩО ИЛИ   ПРАВИШ САЙТ ,ИГРА , - СКЛЮЧВАШ ДОГОВОРИ ЧЕ ЩЕ ТИ ПЛАЩАТ МЕСЕЧНО  СУМА  - ИСКАШ КРЕДИТИ СРЕЩУ ДОГОВОРИТЕ -- РЕФИНАНСИРАШ  ДОКАТО ВЕЧЕ НИКОИ НЕ ТИ ДАВА КРЕДИТИ - ФАЛИРАШ 

ДОГОВОР С ФИНЛАНДСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНЦИИ ЧЕ ЩЕ ПРАЩАТ ТУРИСТИ
ДОГОВОР ЗА SEO С ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ СРЕЩУ МЕСЕЧНИ ТАКСИ - ИСКАШ КРЕДИТ

ДОГОВОР С ЕВРОПЕЙСКА ВЕРИГА ЧЕ ЩЕ СИ CALL CENTRE СРЕЩУ СУМА МЕСЕЧНО - ИСКАШ КРЕДИТ

ДОГОВОР С ЕВРОПЕЙСКА ВЕРИГА ЧЕ ЩЕ СИ CALL CENTRE СРЕЩУ СУМА МЕСЕЧНО - ИСКАШ КРЕДИТ  - С КРЕДИТА КУПУВАШ НЯКАКВИ МАШИНИ ВТОРА УПОТРЕБА ПРЕДСТАВЯШ ГИ ЗА НОВИ С ФАКТУРА И ПАК ИСКАШ КРЕДИТ СРЕЩУ МАШИНИТЕ -- ФАЛИРАШ

ДОГОВОР ЧЕ СИ СПЕЧЕЛИЛ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ИСКАШ КРЕДИТ

Заемите от КТБ раздавани срещу бъдещи вземания
обезпеченията, отпуснати по въпросните кредити, са напълно виртуални ­ под формата на “настоящи и бъдещи вземания”. Това реално са обещания на хартия, че ако някога фирмата има средства по сметките си в КТБ, трезорът може да си прихване оттам вземането. Доколко са събираеми е показателен фактът, че към момента 6 от тези дружества вече са в процедури по несъстоятелност,  

Справките в трите официални регистъра в страната, където се записват обезпеченията по кредити ­ този на особените залози, имотния и търговски показват още по-шокиращи данни.

 Сред любопитните примери е дружеството “В И ВГД Оранжерии Петрич ООД”. То е получило общо кредити за над 21 мн. лв., взамяна на които щедро е предоставило на КТБ “настоящи и бъдещи вземания” и много полезни активи ­ асфалтови пътища и въпросните щайги с домати и краставици, цървули и фекална инсталация. Компоти, мармалади, сладка и консерви с яхния и пиле с ориз са заложени от няколко предприятия, а компании за производство на алкохол са се записали с бутилки вина и спиртни напитки. Ако към това се добави, че друга фирма е обезпечила кредита си с ракетни установки, част за танкове и оръжия, можем спокойно да кажем, че КТБ има всички нужни военновременни запаси (в случаите с “Дунарит” - виж таблицата на стр. 6-7 и партньорска на Цветан Василев фирма “Аполо инженеринг”. Разбира се, не трябва да се подценява и рискът, че стигне ли се до разпродажба на тези активи, те може и изобщо да не се окажат налични, тъй като те остават при кредитополучателя.

Мислите, че това е невъзможно? Помислете отново, след като два кораба, дадени като обезпечение по кредит от 13,7 млн. лева, всъщност са били нарязани на скрап далеч преди отпускането на сумата и вписването на въпросния залог в регистъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар