четвъртък, 12 март 2015 г.

ВЕРИГИТЕ 2015

Спад в продажбите на веригите ,при оборот около милиард 2008 на Кауфланд с 9 магазина и сега 2015 пак около милиард  с 50 магазина ,има огромен спад ,по наши данни 70% спад на продажбите ,завземат пазарен дял но спада е очевиден .

Очевидно е че веригите плащат за да получат разрешение за строеж в градовете ,ако имахме достойни политици и общинари веригите ще бъдат извън града . Какъв специалист може да посъветва седем вериги да построят магазини един до друг в един от най бедните и изостанали райони на София Хаджи Димитър при Битака ,като продажбите са никакви.     


Първа търговска верига с приход над 1 милиард лева годишно у нас
Със своите 50 магазина „Кауфланд” отчете рекордните продажби
като се позова на финансовия отчет на компанията за 2013 година.
Второто място по оборот в сектора е „Метро България”, следват „Билла” и „Лидл”. Хипермаркетите „Метро” почти бяха достигнали границата от 1 милиард лева продажби през 2008 година ,когато отчете оборот от 976 милиона лева, но след това започна да губи позиции.

Другите две вериги – „Билла” и „Лидл” показват нарастване на оборотите, но са далеч от лидера по продажби. Първата верига има продажби за 490 милиона лева през 2013 година, а втората – 423 милиона лева за същата година. /БЛИЦ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар