понеделник, 16 март 2015 г.

БИТКОИН 2015


В Швеция започва строежа на 10 мегаватов дата-център за добив на Bitcoin
В най-близко бъдеще, самостоятелният добив на криптовалута ще бъде изхвърлен от пазара и ще настъпи ерата на корпоративния майнинг в специализирани дата-центрове. Много компании вече изграждат големи технологични ферми за добив на виртуална валута и ето, че стана известно, че започва строежа на специализиран дата-център, проектиран единствено за добив на виртуална валута.
Строежът на новия дата-център започва в град Буден, разположен в североизточната част на Швеция. Строежът и оборудването са на компанията KnC Miner, специализирана в производството на хардуер за добив на Bitcoin. Компанията е създадена през 2013 година и вече е продала оборудване за $75 милиона на купувачи от 120 държави.

Новото съоръжение се намира на около 15 километра от дата-центъра на Facebook. За разполагането на специализираните сървъри ще бъде пригодена част от вертолетно летище, ползвано по-рано от въоръжените сили на Швеция.

В дата-центъра ще бъдат поставени хиляди специализирани ASIC-системи за добив на биткоини. KnC Miner възнамерява да дава под наем тези изчислителни мощности на различни индивидуални копачи на виртуална валута, а останалата изчислителна мощност ще бъде използвана за самостоятелен добив на криптовалута. KnC Miner възнамерява да разкрие още подобни дата-центрове в държави с ниска цена на електрическата енергия.

KnCMiner, специализирана в производството и продажбата на подобен род изчислителна техника, започна приемането на предварителни поръчки за системата Neptune, предназначена за добив на Bitcoin.




Според приетите поръчки, производителят възнамерява да продаде 2400 екземпляра на тази система (според други данни, бройките са 1200). Компютърната система Neptune за добив на виртуалната валута Bitcoin струва 12995 американски долара.

В тази нова система за пръв път се използват 20-нанометрови процесори. Гарантираната скорост на хеширане достига 3 трилиона кеша в секунда и пет пъти превъзхожда предишния модел Jupiter. Едновременно с това е понижена консумираната електрическа енергия с 30% на един хеш.

Производителят съобщава, че е продал първите модули  за добив на цифрова валута за обща сума 600 000 американски долара само за пет минути. От началото на съществуването си през април 2013 година компанията KnCMiner е продала оборудване за добив на Bitcoin почти за $45 милиона и по този начин стана лидер по продажба на инструменти, необходими за новата златна треска.

Доставките на оборудването Neptune за добив на цифрова валута Bitcoin започват от първото тримесечие на 2014 година.



Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар