понеделник, 13 октомври 2014 г.

facebook 2014

1. Инженер-мениджър
Това са най-добре платените служители във Facebook, със заплата $ 155 976. Хората заемащи тази длъжност трябва да трябва не само да могат да пишат код, но също така трябва и да имат силни управленски умения.

2. Старши софтуерен инженер
Както при повечето технологични компании и във Facebook, софтуерните инженери са най-ценните служители. В компанията те получават заплата от $ 148 593. Подобно на Google, и Facebook плащат на своите старши софтуерни инженери добре, защото на практика това са хората,  които могат да реализират идеите на Зукърбърг.

3. Продуктов мениджър
Продуктовите мениджъри събират в едно всичко, което се прави във Facebook. Те пакетират в едно на продуктите, произведени от различните екипи и следят дали те се доставят навреме. Заплатата на продуктовия мениджър във Facebook е $139 986.

4. Машинни инженери
Машинните инженери изграждат и мащабират услугите на Facebook, от които компанията печели когато ние потребителите ги използваме. Когато харесаме страници или продукти и си взаимодействаме с Facebook, ние може да получим по-специфични реклами и повече-релевантна информация, благодарение на тези инженери. Тяхната заплата е $ 123 421.

5. Научни работници
Научните работници са нужни на Facebook, за да отговорят на важни въпроси, свързани с продукта на Facebook. Те използват научни методи, за да разберат какво работи и какво не и какво е възможно в рамките на платформата на Facebook. Заплатата на тези служители е $ 129 615.

6. Мрежови инженери
Задачата на мрежовите инженери е да следят за това вътрешната мрежа на компанията да е в изправност и да работи. Тяхната заплата е $ 124 650.

7. Продуктов дизайнер
Дизайнерите също играят важна роля в Facebook. Продуктовите дизайнери получават заплата от $ 124 527.

8. Инженер потребителски интерфейс
Потребителският интерфейс е изключително важна част за това как потребителите ще се чувстват докато ползват сайта, така че Facebook избира най-добрите си инженери да работят на тази длъжност. Ако сайтът не изглежда добре, то Facebook няма да привлича вниманието на потребителите. Заплатата на един инженер-потребителски интерфейс е $ 115 299.

9. Мениджър бизнес развитие
Facebook се нуждае от интелигентни хора, които да поддържат бизнес операциите на компанията за да работят те безпроблемно. Тези служители получават $ 115 000.

10. Софтуерен инженер
След като сте прекарали малко повече време в Facebook, вие ще започнете да се движите нагоре в йерархията на компанията. Софтуерните инженери печелят заплата от $ 118 454.

заплатите са годишни

Няма коментари:

Публикуване на коментар