понеделник, 20 октомври 2014 г.

ИЗМАМА 2014

Скандална измама в Kickstarter, свалят проекта за Tor рутер

Стартъп се опита да представи като нова разработка съществуващ китайски продукт, обещавайки нереални функции за сигурност
Обещаващият рутер Anonabox с цена 45 долара не е нищо друго освен вече съществуващо китайско устройство, което въобще не отговаря на характеристиките, описани в Kickstarter. Служейки си с лъжа, авторът на проекта успя да привлече близо 600 хиляди долара.
Anonabox беше лансиран от Огъст Джърмар като масово достъпно устройство с хардуерна реализация на технологията Tor, която осигурява напълно анонимни интернет връзки и невъзможност за следене от страна на службите. За кратко време проектът привлече финансиране, превишаващо десетки пъти първоначално зададената цел от 7500 долара.
В края на краищата Джърмар е бил принуден под натиска на неопровержими доказателства да признае, че за създаване на Anonabox е ползвал вече съществуващ модел и, че в неговата разработка няма нищо уникално. Ръководството на Kickstarter, на свой ред, решава да премахне проекта, без да изплати на Джърмар събраните пари.

http://technews.bg/article-74922.html#.VETF3CKsXYg

Няма коментари:

Публикуване на коментар