събота, 25 октомври 2014 г.

ФИТНЕС ТРАКЕР 2014

Фитнес тракерът Moov привлече 3 милиона долара инвестиция

тракерът Moov, създаден от бившия инженер в Apple и гейм дизайнер от HALO - Никола Ху, ветеранът от Microsoft Research - Менг Ли (сега изпълнителен директор на компанията) и Тони Юан, успяха да привлекат 3 милиона долара в инвестиционен рунд серия А, воден от Banyan Capital. Допълнителният капитал идва след като Moov събраха 1 милион долара от краудфъндинг на техния собствен сайт.По време на кампанията се вдигна доста шум, тъй като Moov успяха да достигнат своята цел от 40 хиляди долара за по-малко от 90 минути, а след това значително надвишиха целта си.
Устройството, което компанията продава е създадено да прави повече от обикновените фитнес тракери, като използва комбинация от хардуер (9-осни сензори) и софтуерни алгоритми, които установяват движението на тялото без да използват камера. Това позволява на устройството да бъде полезно не само при тичане или ходене, а при боксиране, каране на колело, вдигане на тежести, плуване и други.
Moov наподобява часовник, който не пропуска вода и може да бъде носен на ръката или глезена, според спорта, който практикувате в момента. 

Изпълнителният директор на Moov, Менг Ли, не разкри колко броя са продадени, но потвърди, че компанията е събрала 1 милион долара за предварителни поръчки за първите 2 седмици, като едно устройство се е продавало за 50$ или това прави 20 хиляди Moov джаджи за първите седмици.
В момента Moov се продава за 79,95$ през техния сайт, но все още работят с предварителни поръчки. В цената влизат фитнес тракера, две гривни и зарядно.


Вижте повече: https://www.kaldata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар