петък, 31 октомври 2014 г.

РАБОТА 2014

Как да приемем, че трябва да работим до края на живота си

Мисълта, че ще се наложи да работим до края на живота ни не ни сполетява веднага. Обикновено това става, когато разберем коя е годината, в която ни предстои да се пенсионираме. Някои от нас се паникьосват, а други приемат положението философски, търсейки светлина в тунела. Има ли въобще такава? Да, поне според оптимистите. Ето какви съвети дават те за това как да приемем, че следващите поне 30 години от живота ни ще бъдат прекарани в работа, и да осъзнаем, че перспективата не е чак толкова лоша.

Направете си сметката, сериозно! Предимството на работата е, че получавате пари. Разбира се, не всичките са свободни. Трябва да плащате сметки, да купувате храна и други битови продукти. Съставете си бюджет, който да ви помогне да бъдете финансово стабилни.


Нормално е да се оплаквате. Всеки може да се оплаче от работата си – или пък от живота като цяло. Нормално е и ще ви се отрази добре, ако се оплачете на приятеля си, докато закусвате в местната баничарница. Разбира се, всичко има граници – т.е. мярка. Не прехвърляйте границите на разумното оплакване.


Посещавайте приятелите си. По-вероятно е повечето ви приятели от детството и колеги от университета да не живеят близо до вас. Използвайте този факт, за да комбинирате невероятното приключение на непознато място с поддържането на личния контакт.

Не сте сами. Буквално всеки един около вас е в същата лодка, в която сте и вие. Разбира се, ако нямате приятел, който е осигурен доживот от семейното имане.


Насладете се на 20-те си години. Ако все още не сте навършили 30, задължително преосмислете начина си на живот, докато още сте в границите на 20-те. Това е времето на вашето израстване и установяване на собствен начин на живот. Излезли сте от дома си, вече не сте във илюзорно защитения и безпроблемен живот у дома и се налага да се справяте сами с реалността.  Въпреки че 20-те години може да са трудни и хаотични, те са тези, които правят остатъка от живота ви прекрасен. Това също е времето, когато можете да поемете рискове, чиито последици няма да са кой колко съществени. Първоначално е страшно, когато разбереш, че по-голямата част от зрелия ти живот ще премине зад бюрото. Но ако направите осъзнати усилия да живеете пълноценно живота си, няма да е толкова лошо все пак.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kak-da-priemem,-che-tryabva-da-rabotim-do-kraya-na-zhivota-si//nid-130442.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар