понеделник, 13 октомври 2014 г.

CLOUD 2014

Популярната онлайн платформа за споделяне на музикално и аудио съдържание SoundCloud вече мина 175 милиона потребители и по прогнози на самата компания е на път да достигне 200 милиона.

Но този сериозен растеж идва за сметка на скок в разходите, който води до по-ниски приходи.

По официални финансови отчети на SoundCloud, през 2013 г. компанията има приходи от 11.2 милиона евро, което е увеличение с цели 40 процента спрямо приходите от 2012 г. В същото време обаче, разходите на компанията са се увеличили двойно и от 12.4 милиона евро за 2012 г. през миналата са били 23.1 милиона евро.

"В момента сме във фаза на растеж, през която трябва да превърнем SoundCloud в пазарен лидер що се отнася до създаването, споделянето и слушането на музикално и аудио съдържание", казва компанията в свое изявление по повод финансовото си състояние.

"Това обаче налага инвестиции в технологии, маркетинг и човешки ресурси в резултат на което разходите ни растат по-бързо от приходите".

Компанията е приключила 2013 г. с общо 224 служители в Берлин, Лондон и Сан Франциско. За цялата миналата година SoundCloud не е направила нито една покупка на друга компания.

През август 2014 г. SoundCloud пусна рекламна платформа и започна да налага нова стратегия за платен абонамент.

Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар