сряда, 29 октомври 2014 г.

парно 2014

Таксата за сградна инсталация за абонатите на топлофикациите, които нямат радиатори по домовете си, отпада. Промяната е залегнала в европейската директива №83 от 2011 г. за правата на потребителите, която на 25 юли 2014 г. е включена и в българския Закон за защита на потребителите.
С нея се дава право на потребител, когато не желае търговец да му доставя определен вид услуги - вода, газ, ток, централно отопление или цифрово съдържание, не е длъжен, ако ги потреби, да ги върне или да заплати тяхната цена”, 
Клиентите на парното могат в началото на отоплителния сезон да попълнят декларация, че не желаят да ползват парно отопление и оттук нататък няма да плащат за сградна инсталация, гарантираха юристите. Оттам уточниха, че заявлението за отказ от услугите на ТЕЦ-а ще бъде качено на интернет страницата на сдружението.
Добрите новини обаче са само за тези, които са си демонтирали радиаторите или ги държат трайно на нула (снежинка). За останалите намаляването на процента на сградната инсталация по променената наредба означава увеличаване на сметката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар