четвъртък, 19 февруари 2015 г.

snapchat 2015

Месинджърът Snapchat поскъпва неимоверно
автор: TechNews.bg дата: 19/02/2015 09:16 коментари: 1
Нова инвестиция вдига цената на компанията до 19 млрд. долара
Snapchat се превърна в третия най-скъп технологичен стартъп
Snapchat се превърна в третия най-скъп технологичен стартъп
Компанията Snapchat, разработчик на едноименния месинджър, е на път да привлече инвестиции в размер на 500 млн. долара. В резултат на финансовата инжекция, цената на стартъпа ще достигне 16-19 млрд. долара, предаде Блумбърг.
За подобна сума Facebook придоби по-рано конкурентната услуга WhatsApp. Според анализатори от CB Insights, ако пазарната стойност на 

Snapchat достигне 19 млрд. долара, компанията ще стане третият най-скъп технологичен стартъп, след производителя на смартфони

 Xiaomi (45 млрд. долара) и услугата за онлайн поръчки на такси Uber (40 млрд. долара).

Facebook поглъща WhatsApp за $19 млрд.
Ръководството на Snapchat активно развива услугата, в резултат на което аудиторията й нараста бързо и в момента през нея минават около 700 милиона съобщения дневно. Но на практика, компанията няма почти никакви приходи.
По-рано Snapchat отхвърли предложения за покупка от Facebook, Alibaba и Tencent на стойност от около 3 млрд. долара. През октомври 2014 г. се появиха информации, че Yahoo възнамерява да финансира дейността на Snapchat при оценка на компанията от 10 млрд. 

 Xiaomi (45 млрд. долара) 
Uber (40 млрд. долара).
Snapchat  19 млрд. долара,

Snapchat Inc., компанията, която прави мобилни приложения, които след време да изтриват вече получени съобщения и снимки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар