събота, 28 февруари 2015 г.

вирус 2015

Lenovo обеща, че всички бъдещи компютри на компанията ще се продават без излишен софтуер
Т.нар. bloatware - предварително зареден от производителя софтуер, който обикновено е безполезен - по принцип не се харесва на производителите, но скорошният случай със скандалния Superfish, който бе открит на компютри на Lenovo се оказа доста голям проблем.

В опит да тушира ситуацията, китайската компания не само призна грешката си, но и обяви, че ще промени значително начина, по който борави с предварително заредения софтуер на своите бъдещи машини.

"Още от този момент ще започнем промените и когато пуснем нашите Windows 10 продукти, в стандартният формат ще влизат само операционната система и свързания с нея софтуер, който е необходим, за да работи добре хардуера (например, наши собствени драйвери за устройства като камерата и др.), както и софтуер за сигурността и приложения на Lenovo", казва компанията в свое изявление.

Освен това тя обещава, че "ще публикува информация за ВСИЧКИЯ софтуер" (главните букви са на Lenovo), предварително зареден в компютрите, ще обяснява подробно какво точно прави всяко приложение и непрекъснато ще следи обратната информация, която потребителите подават.

За да подсили сигурността на своите машини, Lenovo ще предложи и 6-месечен безплатен абонамент за McAfee LiveSafe или подобна услуга, който ще бъде достъпен за настоящите потребители.

Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар