неделя, 15 февруари 2015 г.

pinterest 2015

Pinterest също ще постави Buy бутон
Социалната мрежа Pinterest планира да предложи Buy бутон, който да позволява на потребителите да си купуват някои от предметите, които виждат на страниците на платформата.

Бутонът изглежда ще дава възможност за поръчка и плащане на стоки, "закачени" на страниците на Pinterest, без да се налага потребителите изобщо да напускат сайта или приложението на компанията. Въвеждането на подобна функция има потенциала да превърне Pinterest в доста важен играч в онлайн търговията.

Функцията очевидно ще заработи в период от три до шест месеца, но не е изключено да се забави и малко повече, както и най-напред да бъде пусната тестово.

Транзакциите, осъществени по този начин, ще се обработват от компанията за разплащания Stripe, която има подобни сделки с Twitter и Facebook. И двете водещи социални мрежи изпревариха Pinterest що се отнася до тази функция и пуснаха своите Buy бутони миналата година. В същото време обаче, Pinterest има повече от 70 милиона потребители и страниците ѝ са пълни с доста интересни и оригинални предмети, поставени от хора, които очевидно проявяват интерес към тях.

Скорошната оценка на Pinterest на стойност 5 милиарда долара също бе направена именно с идеята, че компанията ще започне търговска дейност и ще се превърне в конкурент на лидери като Amazon.

Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар