събота, 7 февруари 2015 г.

СОФТУЕР 2015

Софтуерът ще се плаща като телевизията и интернет
Идеята софтуерът да се плаща като комунална услуга се превръща в реален бизнес модел за все повече компании. Традиционните схеми за покупка на вечни лицензи за програмите, с които работят професионалисти и офис служители, скоро ще станат спомен от миналото.

Клиентите на софтуерните компании ще трябва да плащат постоянно и "доживот" за продуктите, които ползват, така както всеки плаща ежемесечни сметки за телевизия и интернет, ток, вода и други комунални услуги, пише TechNews.bg и money.bg.

И в момента редица облачни услуги - например за музика, съхранение на данни, офис приложения и други - се предлагат по подобен начин. Но какво ще кажете за софтуер като услуга на професионални пакети за проектиране от рода на AutoCAD? Скоро, много скоро - от 1 февруари 2016 г. не само AutoCAD, но почти всички останали софтуерни продукти на Autodesk ще се предлагат единствено на базата на регулярни абонаментни плащания.

Американският разработчик обяви, че след една година ще прекрати продажбите на пожизнени лицензи за флагманските си продукти

Няма коментари:

Публикуване на коментар