събота, 7 февруари 2015 г.

КАК СЕ ПРАВИ САЙТ ЗА СПОРТНИ ПРОГНОЗИ 2015

Софтуер  Wordpress
Финансиране 1000 лв
Как ще печели  договори ,платен достъп до определени прогнози ,продажба на прогнози ,партньорска програма към букмейкър, реклама 
Персонал  3
Работно време 24-7
Таргет  англоговорящи
банкова сметка
фирма да
заплати да
счетоводство да 
данъци да

 сайт за футболни прогнози.
Препоръчвам ти wordpress. Има хиляди теми и плъгини.
Направо една платена Wordpress theme за 50 долара и толкова.  Правиш и по един фейсбук и туитър профил и блог   и си готов.

По-важният въпрос, според мен е как ще печелиш от това занимание. Предполагам искаш да реализираш идеята си с цел някакво възнаграждение. Възможностите за три (поне най-разпространените) :
- да продаваш прогнози - не искам да те отчайвам но ако целта е бг аудиторията... ще ти е много трудно.
- партньорска програма към някой букмейкър - тук за съжаление, положението не е много розово - BETFAIR.com, Efbet.com, Eurobet.bg, Eurofootball.bg, Novabet.bg, Pokerstars.bg, Toto.bg това са официално фирмите който имат лиценз за България. За футбол партньорски програми имат BETFAIR.com и Efbet.com.
- adsense

Ако имаш възможност се насочи и за аудитория извън България.


Идеята разбира се е с цел да падне някой страничен лев  . Смятам да давам прогнози (безплатни) до даден момент и след това видими само за тези, които са ми аффилиеити. За БГ пазара ще пробвам само с бетфеър (I hate efbet  ), но и ще направя сайта многоезичен, за да мога да разчитам и на чужда аудитория. Какво мислите? Имам ли шанс?

Ако говориш английски направи го само на такъв език. На международния пазар както се казва има пари за всички! Повече упоритост, вложено време и постоянство и ще ти се получат нещата. Сайт насочен за българската аудитория не си заслужава, даже те съветвам вобще да не пробваш.

За Бг трябва да си луд да правиш такъв сайт

Виж кой са топ езиците и действаи. Оптимизирай го според езиците в съответните държави. Направи го част от прогнозата да се вижда и при натискане на буто "Прочети повече" да излиза съобщение за вип статус. Ако правиш точни прогнози ще имаш оспех. Набутаи реклами и спортни афф.

Ако го направиш на английски нищо не пречи пак да имаш румънци, руснаци, индианци, аборигени и т.н.  Ако го направиш на румънски обаче други освен румънци няма да видиш.


КОНКУРЕНТ Шансовете ти да пробиеш с английски сайт са много по-малки, отколкото с български сайт. Друг е въпросът, че един англичанин залага колкото 10-тина българи. За момента БетФеър е единствения букмейкър, с когото можеш да се обвържеш. Колко кяр ще има - времето ще покаже. Имай предвид само едно - конкуренцията доста се увеличи през последните години. Явно никой не чете съвети от рода на "недей да почваш", "не си заслужава" и т.н.
Почвай и смело напред! Успех ти желая! И само за протокола - конкуренция сме
Успех!

http://www.predpriemach.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар