петък, 13 февруари 2015 г.

ПИРАМИДА 2015

Рухна Bitcoin-пирамидата MyCoin и завлече потребителите с над $380 милиона
MyCoin обещаваше на своите клиенти много големи печалби - около 2,5 пъти превишаващи инвестирания капитал. Така например, ако се инвестират $51,5 хиляди, след около месец и половина следва да се очаква получаването на $129 хиляди. Борсата предлагаше приятни парични бонуси и големи награди - автомобил марка Mercedes-Benz, но за привличане на нови инвеститори.
Според първоначалните данни, борсата е използвала парите на новите клиенти за заплащане на паричните суми на регистриралите се по-рано инвеститори, а това се счита за класически случай на финансова пирамида.
Преди около месец борсата MyCoin бе затворена за реконструкция и тогава се появиха първите опасения, че инвестиралите в тази борса няма да получат никакви финансови средства.
Характерното при този случай е, че Bitcoin-борсата няма никакви писмени документи, които да потвърждават направените инвестиции - има само справки за сметките на потребителите, но това не помага, понеже цифровата валута Bitcoin използва анонимни транзакции и клиентите на MyCoin едва ли получат парите си.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар