понеделник, 9 февруари 2015 г.

бизнес идея автоморга ,коли втора употреба

коли втора употреба ,автоморга ,части
Дейвид Сапър от Лас Вегас, който има бизнес с коли втора употреба. Заедно със съпругата му, която е брокер на недвижими имоти, двамата изкарват годишен доход от 500 000 долара. Но като истински “тайни” богаташи те харчат само по 2500 долара на месец за сметки и малки удоволствия, без да се лишават от нищо съществено. Сапър, който спестява 90% от дохода си, смята, че спокойно може да се пенсионира по-рано


Следете банковата си сметка
Повечето от нас имат добри намерения, когато става въпрос за спестявания. Ако обаче не сте наясно какво влиза и какво излиза от банковата ви сметка, има голяма вероятност да нямате представа колко може да отделите за спестяване. “Освен това, ако не знаете реално колко харчите при хапване в ресторант навън, как може аз да очаквам, че мога да ви помогна”, пита Блейлок. Според експерта преди всичко всеки сам трябва да си е финансов съветник.


Освободете се от дълговете и кредитите ,фонд извънредни ситуации
Всеки взема заем в даден момент от живота си. Ако обаче имате кредити по банкови карти с много високи лихви, не говорим за студентски заеми или ипотеки, трябва да направите всичко възможно да ги изчистите. Освен това приоритет за вас трябва да е да се освободите от навика да вземате кредити, които ви тежат.
В същото време непредвидени ситуации като голяма повреда на колата могат да ви сполетят по всяко време. Затова Блейлок съветва - разделете парите, които сте отделили за погасяване на банков кредит с висока лихва, на две - половината да е за банката, а другата половина за ваш личен фонд за извънредни ситуации, които може да ви сполетят.

Увеличете доходите си
Има два начина да увеличите състоянието си - да харчите по-малко и да спестявате повече.
Печеленето на повече пари обикновено не е решение, тъй като житейските ви харчове се увеличават паралелно с това. Помислете и за това да си намерите втора почасова работа - може да е само за уикенда ,нощем или почасово.

Консултирайте се с експерт
Понякога наистина е нужно да се консултирате с професионалист, за да успеете в начинанието си. За да придобиете добри финансови навици, ви трябва човек, който се занимава с професионално финансово планиране и който ще ви направлява в правилната посока.






Няма коментари:

Публикуване на коментар