събота, 12 юли 2014 г.

game 2014

По всичко изглежда, че Финландия бавно, но постепенно се превръща в малък геймърски център. Един от най-ярките примери за това, разбира се, са Rovio, които превърнаха мобилната си игра Angry Birds в световноизвестен франчайз. Икономистите гледат на този малък, но обещаващ сектор като на отлична възможност за развитие в нови посоки. Действително, след намаляването на влиянието на Nokia и на западането на традиционни за Финландия индустрии като производството на хартия и машини, държавата има нужда от иновативни отрасли, които да я движат напред.

Google обявиха, че са заделили $100 милиона за инвестиране в стартиращи компании от Европа. Според Бил Марис, управляващ партньор към Google Ventures, технологичната сцена на Стария континент има огромен потенциал за развитие, доказан от компании като SoundCloud, Spotify и Supercell и места като Лондон, Париж, Берлин и скандинавските страни.

Действително, и трите гореспоменати компании в момента се оценяват на по няколко милиарда долара, което кара инвеститорите да вярват, че Европа може да произвежда нови малки компании, които да се конкурират със стартъпите от Силициевата долина.


King - създателите на Candy Crush или финландското гейм студио Supercell.


Финландското студио за мобилни игри Supercell ще пусне третата си игра следващия месец. Разработчиците се надяват, че Boom Beach (както ще се нарича играта) ще повтори успеха на предишните им две заглавия Clash of Clans и Hay Day, които им донесоха приходи в размер на $892 милиона миналата година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар