сряда, 30 юли 2014 г.

успех 2014

неща, които дават нечестно предимство в кариерата

Някои хора се раждат облагодетелствани от качества, които им помагат в кариерата и живота – например имат нужда от малко сън, стават в 5 сутринта без будилник. Потребители на Quora отговаряха на въпросите какви качества може да притежава един човек, които ще му дадат предимство в кариерата и живота: Няма нужда от много сън Маргарет Тачър е имала нужда само от 4 часа сън. Това означава, че е била активна 20 часа. Нуждата от сън е генетично заложена. Някои хора могат да карат само с 3-4 часа на денонощие. Други биха били неактивни с по-малко от 7 часа.Не е важно колко знаете, а как мислите!

100 работни часа седмично и 4 часа сън.
Мариса Майер, главен изпълнителен директор на Yahoo 
Майер си създава репутация на изключително много работеща в Google, където в някои седмици работи по 130 часа, което й оставя малко време за сън. Майер има нужда само от между 4 и 6 часа на сън на нощ. Те презарежда, като си взема по една седмица отпуск на всеки четири месеца.

Всеотдайни родители Още едно нещо, което не зависи от вас самите – някои родители са посветили живота си на това да осигурят всичко необходимо на детето си. Тези, чиито родители са ги пренебрегвали, не са на равен старт с другите.

 Оптимисти по рождение За едни чашата е наполовина пълна, а за други празна. Хората реагират по различен начин на проблемите, но тези, които са оптимисти по рождение, имат по-добър шанс да се справят с тях или поне ще потрошат по-малко нерви. 

Фотографска памет Или имате добра памет за лица, цифри и т.н., или нямате. Това е дар от природата. 

Красота Няма какво да се лъжем – на красивите хора им е по-лесно и това потвърждават редица изследвания.

Чар Прилича на красотата, но не е същото. Тези хора не са задължително красиви, но просто имат някаква харизма. Всички ги харесват, всички са им приятели, включително и шефът!


 Волята да устояваш на изкушения Добре, може би не е съвсем вродена и се възпитава, но тези, които са успели да култивират у себе си това качество, имат голямо предимство. 


Връзки Всички знаят, че ако се родите в „точното семейство“, ще имате връзки, а това помага много. 


Способността да игнорираш чувствата на останалите За да се издигнеш в кариерата, трябва да бъдеш студен и безскрупулен на моменти. Способността да игнорираш чувствата на хората помага много за това. 

Прочети повече на: http://profit.bg/news/9-neshta,-koito-davat-nechestno-predimstvo-v-karierata/nid-126441.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар