вторник, 8 юли 2014 г.

менте бизнес 2014

Ето как местните дружества могат да бъдат успешни и извън Испания. На фондовия пазар в началото на април Gowex все още струваше 1,9 милиарда евро. Големият успех на Гарсия е нищо друго, освен една лъжа.


Gowex предлага на пет континента,той строи безжични мрежи в градовете и на други места, където клиентите биха могли да сърфират безплатно и да провеждат разговори. Предполага се, че компанията е постигнала приходи от 182 милиона евро с този бизнес модел, който трябваше да има потенциала да срине старите доставчици на далекосъобщителни услуги. Но сега се оказва, че 90 на сто от тези продажби никога не са съществували, те са били просто измислени


изпълнителният директор е съобщавал за годишни приходи от порядъка на 42 млн. евро, докато счетоводно са били отчетени само 2,7 млн. евро. Освен това изпълнителният директор е обвинен и в подаване на грешна информация за договори с някои от най-големите клиенти на интернет доставчика.

В понеделник Gowex обяви фалит, а около 170 служители на компанията се страхуват за работните си места, при това на испанския трудов пазар, който не предлага големи перспективи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар